Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Shiitake těstoviny s domácí crème fraîche

Ingredience na Shiitake těstoviny:

  • 50 g sušené houby Shiitake
  • 400 g čerstvých těstovin
  • 150 ml bílého vína
  • 450 ml crème fraîche (recept je uveden níže)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 40 g másla
  • parmezán
  • sůl
  • pepř
  • petržel

Ingredience na crème fraîche:

  • 500 ml minimálně 33% smetany ke šlehání (nejlépe pasterizované)
  • 2 lžíce plnotučného kysaného podmáslí

Postup:

Screenshot 2024-10-31 at 13.45.11

Domácí crème fraîche:

  • Ve sklenici smícháme smetanu s podmáslím
  • Sklenici necháme 12 až 24 hodin v pokojové teplotě (22–25 °C), dokud smetana nezhoustne.
  • Pokud ani po 24 hodinách nezhoustla, dáme ji na teplejší místo.
  • Hotovou krémovou smetanu promícháme a necháme vychladit v lednici. 

 

Shiitake těstoviny:

  • Sušené houby Shiitake namočíme do horké vody na 30 minut. Posléze slijeme přebytečnou vodu.
  • V osolené vodě si uvaříme těstoviny, aby byly na skus.
  • Šalotku nakrájíme najemno, česnek na plátky a zpěníme na másle. Orestujeme nakrájené houby a podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol a přidáme uvařené těstoviny s trochou škrobové vody (voda, ve které se vařily těstoviny). 
  • Nakonec smícháme s crème fraîche, která nám vytvoří krémovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, nakrájenou petrželí a zastrouháme parmezánem. Servírujeme na talíř.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!