Sušené Hericium namočíme do horké vody a necháme změknout.
Mezitím si dáme péct česnek na Aioli. Odkrojíme spodní část hlavičky česneku, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dáme do trouby péct na 170 °C přibližně na 35 minut, dokud česnek nezměkne.
Po 30 minutách vymačkáme z Hericia přebytek vody a propícháme ho vidličkou, aby lépe vstřebalo chutě.
Smícháme olej, rýžový ocet, granulovaný česnek, kajenský pepř a sladkou papriku, sůl a zamícháme. Houby do této směsi ponoříme a necháme marinovat v ledničce 1 den.
Marinované Hericium poté opékáme z obou stran (zatížené například druhou pánvičkou), aby se nám hezky opeklo. Důležité je, aby houby zůstaly pořád šťavnaté.
Upečený česnek vymačkáme, přidáme žloutky, sůl a pepř a za stálého mixování přiléváme olej a nakonec trochu bílého vinného octa. Vznikne nám majonéza.
Burger servírujeme na opečené bulce potřené česnekovou Aioli, s opečeným Hericiem, na plátky nakájenou červenou cibulí, polníčkem a okurkou cornichons.