Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Hamburger s marinovaným Hericiem a Aioli z pečeného česneku

Ingredience:

  • 4 větší sušené houby Hericium
  • 4 bulky na burger
  • 2 červené cibule
  • 125 g polníčku
  • 60 g okurky cornichons

Ingredience na marinádu:

  • olej
  • rýžový ocet
  • sůl
  • sladká paprika
  • kajenský pepř
  • granulovaný česnek

 

Ingredience na česnekovou Aioli:

  • 1 palice česneku
  • 3 žloutky
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bílý vinný ocet

 

Postup:

Screenshot 2024-11-05 at 10.22.37

  • Sušené Hericium namočíme do horké vody a necháme změknout. 
  • Mezitím si dáme péct česnek na Aioli. Odkrojíme spodní část hlavičky česneku, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dáme do trouby péct na 170 °C přibližně na 35 minut, dokud česnek nezměkne.
  • Po 30 minutách vymačkáme z Hericia přebytek vody a propícháme ho vidličkou, aby lépe vstřebalo chutě.
  • Smícháme olej, rýžový ocet, granulovaný česnek, kajenský pepř a sladkou papriku, sůl a zamícháme. Houby do této směsi ponoříme a necháme marinovat v ledničce 1 den.
  • Marinované Hericium poté opékáme z obou stran (zatížené například druhou pánvičkou), aby se nám hezky opeklo. Důležité je, aby houby zůstaly pořád šťavnaté.
  • Upečený česnek vymačkáme, přidáme žloutky, sůl a pepř a za stálého mixování přiléváme olej a nakonec trochu bílého vinného octa. Vznikne nám majonéza.
  • Burger servírujeme na opečené bulce potřené česnekovou Aioli, s opečeným Hericiem, na plátky nakájenou červenou cibulí, polníčkem a okurkou cornichons.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!