Recept pro 4 osoby
- 25g sušeného Hericia
- 1/2kg brambor
- 4 polévkové lžíce másla
- 1 cibule
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 200ml zakysané smetany
- 4 vejce
- ocet
- kopr
- sůl
Postup přípravy:
- potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
- brambory a vymačkané Hericium nakrájejte na kostičky, a společně vařte v 1l osolené vody dokud nejsou brambory měkké
- mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku
- zapražte moukou a udělejte světlou jíšku
- když brambory změknou, zahustěte polévku jíškou
- přidejte zakysanou smetanu a krátce povařte
- polévku dochuťte solí, octem a přidejte kopr
- servírujte se zastřeným vejcem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.