Zdroj vitaminu C
Akutní napadení, skrytý patogen, detox, dýchání, kožní, metabolismus, obranyschopnost, onkologie, pohybový aparát, klouby, srdce a cévy, prevence, anti-aging, sexualita, plodnost, systém Jater, systém Ledvin, systém Srdce, systém Plic, tišení bolesti, trávení, urologie, únava
Doplněk stravy s Acerolou pro doplňování vitaminu C.
Malpighia glabra (Acerola hladká) nebo také barbadoská třešeň je keř, rostoucí v tropických částech světa a její plody se podobají naší třešni. Acerola je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C, má jej až 50 x více než pomeranče a citrony.
Kromě vitaminu C obsahuje řadu dalších látek, zejména vitamínů skupiny B a minerálů, včetně železa. Je rovněž zdrojem antokyanů, které chrání mozek a nervy před poškozením. Bioflavonoidy, kam patří i rutin zpevňují cévní stěny a prodlužují účinek vitaminu C.
Acerola s vysokým obsahem vitaminu C vhodně doplňuje užívání vitálních hub, snižuje oxidativní stres a podporuje tvorbu kolagenu. Zlepšuje hojení ran, pevnost zubů a kostí, zrak i imunitu. Napomáhá udržet zdravou pokožku a snižuje tvorbu vrásek. Kyselina chlorogeová, kterou Acerola obsahuje, pomáhá regulovat hladinu glukózy při diabetu a předcházet chronickým zánětlivým onemocněním, způsobených poškozením buněk volnými radikály.
Zvýšený příjem vitaminu C je důležitý v sezóně respiračních onemocnění a v době rekonvalescence. Zlepšuje využití železa a tím podporuje krvetvorbu.
Úprava |
Čínsky |
Česky |
Latinsky |
|
|
Acerola |
Malpighia glabra extr. |