Zelený čaj

Zelený čaj – je rostlina kultivovaná po tisíce let. Začátky jeho pěstování jsou v Indii a Číně, tyto země jsou dosud největšími producenty. Čaj je konzumován po celém světě. Je to nejpopulárnější nápoj hned po vodě. Zelený čaj se těší velké pozornosti, nejen díky své chuti, ale také díky účinkům, které má. Látky obsažené v zeleném čaji již nemusí být např. v čaji černém či oolongu, které se od zeleného liší zpracováním. Zelený čaj je vyráběný z nefermentovaných čajových lístků, které obsahují vysoký podíl antioxidantů.

Nejdůležitějšími látkami obsaženými v zeleném čaji jsou např. polyfenoly − katechiny (katechin, galaogatechin, epikatechin, epigalokatechin galát (EGCG), alkaloidy – kofein, teobromin, teofylin, aminokyseliny – L theanin.

Účinky zeleného čaje:

  • Zpomalení stárnutí
  • Ochrana DNA před poškozením
  • Ochraňuje před vznikem rakoviny, např. lidé pijící ve vyšší míře zelený čaj trpí méně rakovinou močového měchýře či karcinomem prsu, ale také kolorektálním, žaludečním či plicním karcinomem
  • Stimuluje tvorbu a vylučování moči, je diuretický
  • Podporuje hojení ran
  • Zastavuje krvácení
  • Podporuje trávení
  • Reguluje hladinu cukrů v krvi, je tedy vhodný pro diabetiky
  • Zlepšuje mentální funkce
  • Zlepšuje fungování imunitního systému
  • Je prevencí aterosklerózy
  • Snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Napomáhá při hubnutí, urychluje metabolismus
  • Tlumí záněty, a to i v případě nespecifických střevních zánětů, jako jsou Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida, či u artritid
  • Podporuje hojení a léčbu jater
  • Působí antimikrobiálně
  • Zlepšuje psychický stav

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy