Vločkové bramboráčky s Agaricem a bylinkovým dipem

Vločkové bramboráčky
 
 
Recept pro 4 osoby
 
 
Na placičky:
  • 4 brambory
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce předem namočených ovesných vloček
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
  • kmín
Na dip:
  • 125g tvarohu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce nasekaných  čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
  • olivový olej
Na houby:
  • 50g sušeného Agaricu
  • 1/8 másla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 středně velká šalotka
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočte přes noc do mléka
  2. brambory nastrouhejte najemno
  3. přidejte vajíčko, vymačkané ovesné vločky, sůl, pepř, bylinky, mouku
  4. vytvořte kuličky, které zploštíte na placičky a smažte na olivovém oleji cca 5 min po obou stranách na mírném plamenu
  5. smíchejte tvaroh s jogurtem
  6. přidejte ostatní ingredience a vymíchejte jemný dip
  7. vymačkané houby nakrájejte na menší kousky, přidejte pokrájenou šalotku, sůl, pepř a kmín
  8. pečte na másle cca 15 min
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy