Podzimní salát s Maitake, vlašskými ořechy a hrozny

Podzimní salát s Maitake
 
 
Recept pro 4 osoby
  • 25g sušené Maitake
  • 1ks římského salátu
  • 1 hrozen vína
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce másla
  • Zálivka:
  • 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
  2. římský salát operte a natrhejte na kousky
  3. kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte semínek
  4. na másle orestujte nasekané ořechy a vymačkanou a pokrájenou Maitake
  5. salát, víno, ořechy a Maitake promíchejte
  6. ingredience na zálivku smíchejte a přelijte připravený salát
  7. můžete podávat s opečenou bagetou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy