Kulajda po asijsku s Hericiem

Kulajda po asijsku
 
 
Recept pro 4 osoby
  • 25g sušeného Hericia
  • 1/2kg brambor
  • 4 polévkové lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200ml zakysané smetany
  • 4 vejce
  • ocet
  • kopr
  • sůl
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
  2. brambory a vymačkané Hericium nakrájejte na kostičky, a společně vařte v 1l osolené vody dokud nejsou brambory měkké
  3. mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku
  4. zapražte moukou a udělejte světlou jíšku
  5. když brambory změknou, zahustěte polévku jíškou
  6. přidejte zakysanou smetanu a krátce povařte
  7. polévku dochuťte solí, octem a přidejte kopr
  8. servírujte se zastřeným vejcem 
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy