Krémové rizoto s brazilským žampionem

Krémové rizoto
 
 
Recept pro 4 osoby
  • 50g sušeného Agaricu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce másla
  • 2ks šalotky
  • 200g kulatozrnné rýže na rizoto
  • 1dcl bílého vína
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
  2. na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
  3. přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
  4. zalijte vínem a nechte ho odpařit
  5. přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
  6. na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná.
  7. osolte a opepřete
  8. nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
  9. částí parmazánu posypte rizoto na talíři
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy