Japonský dýňový krém s Shiitake

Japonský dýňový krém
 
 
Recept pro 4 osoby
  • 10g sušené Shiitake
  • 1 hokaido dýně
  • 2 šalotky
  • pancetta (nebo slanina)
  • 4 větší brambory
  • 1l zeleninového vývaru
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • máslo
  • sušený rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
  2. dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
  3. dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
  4. pečte na 200°C cca 30 min
  5. upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
  6. v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji
  7. přidejte slaninu a krátce ji orestujte
  8. přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem
  9. přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř
  10. přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
  11. na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky
  12. dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem
  13. krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy