Inulín

Inulín je rozpustná vláknina, která se využívá jako probiotikum. Nejčastěji je získáván z kořene čekanky, je i v cibulovinách, topinamburech či artyčoku.

Bývá zpracován do jemného prášku, který nemá žádnou chuť ani vůni. Po požití prochází vrchním trávicích traktem beze změny, až v tlustém střevě je štěpen enzymy a jeho části se stávají „potravinou“ pro „hodné“ střevní bakterie, tím podporuje naše zdraví, a to nejen to střevní. Pro nás nemá žádnou výživnou hodnotu, nemá tedy žádné kalorie. U citlivějších jedinců může vyvolat nadýmání.

Inulin se podílí na:

  • Zlepšení funkce imunitního systému
  • Podpoře zažívání, upravuje vyprazdňování
  • Zlepšení vstřebávání vápníku ze střeva
  • Úpravě hladiny cukrů a cholesterolu
  • Zvýšení citlivost tkání k inzulinu
  • Detoxikaci

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy