Guláš bystrého rozumu z Hericia

Guláš bystrého rozumu
 
 
Recept pro 4 osoby
  • 50g sušeného Hericia
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1ks cibule
  • 100g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1ks bokového listu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky drceného jalovce
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 500g brambor
  • 1 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
  2. cibuli nakrájejte na kostičky
  3. slaninu nakrájejte na kostičky
  4. vymačkané Hericium nakrájejte na kousky
  5. na rozehřátém oleji opražte cibuli a slaninu
  6. přidejte Hericium a restujte, dokud se voda nevypaří
  7. přidejte vylisovaný česnek
  8. ochuťte paprikou, solí, pepřem, chilli, bobkovým listem, majoránkou, novým kořením, kmínem a jalovcem
  9. zaprášíme 2 lžícemi mouky a lehce zarestujeme
  10. přidejte na kostičky nakrájené brambory
  11. zalijte asi 1l vody a pod pokličkou duste přibližně 30 min (dokud brambory nezměknou)
  12. ozdobíme lžící zakysané smetany
  13. podávejte s chlebem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kde můžete koupit naše výrobky

Terapeuti a lékaři
Lékárny a prodejny zdravé výživy
Eshopy